Хайгашод Агасян бе отличен с една от първите награди на VIII

...
Хайгашод Агасян бе отличен с една от първите награди на VIII
Коментари Харесай

Хайгашод Агасян с европейски приз за песен

Хайгашод Агасян бе отличен с една от първите награди на VIII Eвропейски песенен конкурс " Златни искри 2020 “. Композиторът завоюва наградата за " Остани Море " по текст на Анета Мутафова, аранжимент на Светослав Лобошки и изпълнена от талантливата 11-годишна Дая Василева. 



" Това отличие за мен е глътка креативна задоволеност. Аз вземам участие от години в този прелестен фестивал, преди 2 години имам втора премия. Но не премиите са най-важното. Важното е тези песни да доближават до децата и считам, че има смисъл от общуването с надарените деца на България, за мен това е свято нещо. Благодаря на професионалното жури за високата оценка, както и на уредника на фестивала ", показа Хайго. 

Заедно с Агасян, на състезанието триумфираха още " Крилатата пижама ", на един от най-популярните сръбски композитори Ладо Леш и текст Драгослав Гузина, " Пей с мен "  на Зара Петросян от Армения и " SOS "  на младия композитор Роман Михайлов по текст на Христина Петрова. Те бяха отличени измежду осемнадесетте песни от България, Армения, Румъния, Босна и Херцеговина,Сърбия, взели участие в конкуренцията. Участието на песента от Русия, както и ария на българския композитор Щерион Пелидов, отпадна в последния миг поради карантина заради Ковид в фамилията на децата-изпълнители.

Тази година бяха присъдени наградите за ария, текст, аранжимент, като отличи многото положителни песни, които бяха основани за следващото издание на състезанието. В осмото издание на " Златни искри "  беше връчена и премия за най-хубава българска детска ария, която беше определена от слушателите на БНР-Радио Варна, след излъчването на композициите в ефир. Победитл стана " Полети с мен " на композитора Пепи Писарски, изпълнена от Цветелина Андонова. Музикалната къща на Българското национално радио също присъди своя премия - звукозапис за Жени Кринчева - една от участничките в състезанието. В рамките на фестивала беше извършен и съпътстващ интернационален конкурс за реализатор с ръководител на журито румънската попзвезда Михай Траистариу. Първата премия беше поделена – спечелили станаха Валериа Войкова и Максим Янлъзов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР